Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că nu se pune problema unei taxe pe poluare.

În schimb, la nivelul Ministerului au avut loc deja câteva discuții privind metode prin care poluarea poate fi redusă. Cele mai importante discuții, care vor mai urma, sunt cele cu autoritățile publice locale, a precizat Tanczos Barna.

„Sunt foarte multe orașe în Europa unde sunt zone cu poluare redusă, zone unde accesul e limitat. Au taxe locale diferențiate în funcție de nivelul de poluare”, a mai declarat Tanczos Barna în emisiunea ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

„Am avut deja câteva discuții în Minister. Nu facem propuneri de taxă în niciun caz. În această perioadă vom purta discuții cu reprezentanții autorităților publice locale, cu Asociația muncipiilor, cu Asociația orașelor, cu Asociația comunelor, așa încât să vedem metodele, care e intenția autorităților locale în această privință.

Cu siguranță, rolul lor e esențial. Sunt foarte multe orașe în Europa unde sunt zone cu poluare redusă, zone unde accesul e limitat. Au taxe locale diferențiate în funcție de nivelul de poluare.

Acest lucru trebuie discutat în primul rând cu autoritățile locale și continuate discuțiile cu producătorii auto și dezbatera publică la nivelul societății”, a declarat ministrul Tanczos Barna, pentru B1 TV.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDan Motreanu, eurodeputat: “Decizia referitoare la acordarea etichetării ecologice pentru energia nucleară și gaz, amânată”
Articolul următorFlorin Cîțu, ANUNȚ despre „marea relaxare” de la 1 iunie: „Am fost închiși două luni de zile și nu am revenit la normalitate, deci nu asta este soluția”