Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a fost acuzat că a îngenunchiat la intonarea imnului secuiesc, la finalul meciului de hochei dintre SC Miercurea Ciuc și Steaua București.

Ministrul UDMR afirmă că la mijloc nu este niciun gest ilegal sau imoral, ci o simplă tradiție între jucători și suporteri la finalul meciurilor câștigate.

„Este cunoscut faptul că sunt suporter al echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc. Susținerea unei echipe sportive nu este incompatibilă cu nicio altă calitate, nu este nici ilegal, nici imoral.

În contrast, propagarea minciunii și articolele de presă bazate pe atacuri naționaliste sunt cel puțin imorale, dar contravin și Codului deontologic al jurnalistului.

Referitor la meciul dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua: la începutul partidei s-a intonat imnul național al României, iar la sfârșit imnul secuiesc (obicei împământenit de altfel de câteva decenii). Tot stadionul a stat în picioare la ambele.

Pentru necunoscători: faza cu statul într-un genunchi este un joc între galerie și echipa de hochei, după meciurile câștigate”, a declarat ministrul Barna.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSurse. Coaliția a plafonat prețul la lemnul de foc. Exportul va fi interzis
Articolul următorAleșii Capitalei, la raport. Ce soluții propun oficialii pentru problemele din cel mai mare oraș al României