Litoralul Mării Negre se extinde cu 50 de ha în zona Eforie și câștigă alte 2,9 ha de vegetație marină

Ministrul Mediulu ITanczos Barna  a participat astăzi la demararea lucrărilor în Proiectul de protecție si reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre din zona Eforie.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de protecție costieră, început în anul 2013 și care conține 16 loturi, împărțite în două faze, cu un buget total de aproximativ 1 miliard de euro.

În cadrul lucrărilor se vor executa șapte structuri de piatră și se vor plasa aproximativ 4 milioane de metri cubi de nisip, ceea ce va conduce la creșterea suprafeței de plajă cu aproximativ 50 de hectare.

”Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic și să protejăm biodiversitatea de aici. Pe lângă cele 50 de hectare de plajă nouă, câștigăm și peste 2,9 de hectare de biodiversitate marină pentru două specii protejate de bivalve (scoici). Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie. Îmi exprim convingerea că prin executarea lucrărilor de protecție costieră din Eforie, la fel ca și în cazul celorlalte loturi, se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcțiilor civile și prevenirea riscurilor de inundare a cordonului de legatură dintre Eforie Nord și Eforie Sud” – a declarant ministrul Tanczos Barna.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentDeputat UDMR: ”CE lucrează la strategia privind drepturile copilului pentru a minimaliza efectele pandemiei”
Articolul următorUDMR despre secretarul de stat prins băut la volan: Gestul lui este inacceptabil, demisia lui a fost acceptată