Schioarea Ania Caill va participa la Campionatele Mondiale de la Cortina d’Ampezzo în urma intervenției ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Inițial, cea mai bună sportivă a României fusese eliminată din delegație de Federația Română de Schi și Biatlon.

Ania Caill este cea mai bună schioare a României fiind în primele 100 de sportive din lume la proba de coborâre. În ciuda rezultatelor, ea nu a fost trecută de Federația Română de Schi și Biatlon pe lista participanților la Campionatul Mondial de Schi 2021, conform Mediafax.

Echipa sportivei a cerut explicații considerând că se face o mare nedreptate. În discuții a intervenit și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care a reușit să-i convingă pe cei de la federație să se răzgândească.

„În urma întâlnirii de ieri, de la sediul MTS, și a discuțiilor purtate între toți factorii implicați, Ministerul Tineretului și Sportului a acționat ca un mediator și a repurtat un mare succes în demersul de a restabili atmosfera sportivă și principiile corecte de acțiune. Federaţia Română de Schi Biatlon a decis ca Ania Caill să fie inclusă în lotul care va reprezenta România la Alpin FIS Campionatul Mondial de Schi 2021”, a anunțat ministrul Novac pe Facebook.

Campionatul Mondial de Schi se va desfășura la Cortina D’Ampezzo, între 8 și 21 februarie.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMinistrul Cseke Attila: despre prefecții politici: ”Am reglementat în drept, ceea ce avem în realitate”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 146. Cu ce s-a vaccinat Bill Gates