Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, la preluarea mandatului, că intenţionează să vină cu bicicleta la serviciu, dorind să instaleze şi un rastel la intrarea în sediul MTS. La preluarea mandatului, acesta a dezvlăuit și care este echipa sa preferată de fotbal.

“Voi veni cu bicicleta la minister şi voi pune aici un rastel pentru biciclete, jos. Vom face un exerciţiu şi în ceea ce priveşte pe angajaţii ministerului”, a declarat Novak, ciclist încă în activitate, care îşi doreşte să concureze la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, potrivit Digi Sport.

Noul ministru al Tineretului şi Sportului s-a declarat un fan al echipei de fotbal din Miercurea Ciuc, localitatea sa natală, FK Csikszereda, din Liga a II-a. “Țin cu Csikszereda Miercurea Ciuc”, a afirmat Eduard Novak, în contextul în care Ionuţ Stroe se declarase fan al Universităţii Craiova.

Întrebat dacă Ungaria poate constitui un model pentru România în ceea ce priveşte dezvoltarea sportului, ţara vecină acordând o atenţie sporită în ultima perioadă acestui sector, Novak a spus: “Ungaria poate fi un model pentru România în ceea ce priveşte dezvoltarea sportului. Trebuie să ne orientăm după modele similare, trebuie să conştientizăm faptul că nu avem un buget foarte mare. Spre exemplu, federaţia britanică de ciclism, pentru calificarea şi pregătirea sportivilor la Paris 2024, are 35 de milioane de lire sterline, deci noi trebuie să concurăm la un moment dat cu aceste ţări. Eu consider că trebuie să ne gândim strategic, să vedem care sunt sporturile unde putem obţine cele mai multe medalii, pentru că la sfârşit ajungem pe tabelul medaliilor. Trebuie să facem o prioritizare a acestor sporturi”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentFlorin Cîțu: „După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâștiga viața normală”
Articolul următorScrisoarea de felicitare a prim-ministrului ungar, Viktor Orbán, adresată premierului Cîțu