Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile a depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori în municipiul Bistrița și alte 7 comune din Bistrița-Năsăud, a anunțat Instituția Prefectului. Drept urmare au fost aplicate o serie de restricții.

 

Astfel, situația din aceste unități administrativ-teritoriale se prezintă în felul următor:

 1. Cetate – incidență 2,34 la mia de locuitori;
  2. Sintereag – incidență 3,59 la mia de locuitori
  3. Branistea – incidență 1,67 la mia de locuitori;
  4. Sieu Odorhei – incidență 3,02 la mia de locuitori;
  5. Ciceu Mihăiești – incidență 2,48 la mia de locuitori;
  6. Mărișelu – incidență 1,58 la mia de locuitori;
  7. Chiuza – incidență 2,27 la mia de locuitori;
  8. Municipiul Bistrița – incidență 1,71 la mia de locuitori.

 

În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a stabilit o serie de restricții.

Astfel, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mare decât 3/1000 de locuitori, respectiv în  Șintereag, Șieu-Odorhei, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

În cele două comune, PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE, astfel încât să acopere nasul și gura, este OBLIGATORIE pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, în Ciceu-Mihăești, Cetate, Chiuza, municipiul Bistrița, Braniștea, Mărișelu, unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

În celelate unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
 
Aceste restricții se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud intră în vigoare la data de 16 octombrie 2020.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentUDMR Mureș și-a astabilit candidații la alegerile parlamentare
Articolul următorNu toți eroii poartă pelerină! Marcel Vela, mesaj pentru MAI