Județului Caraș-Severin i-a fost alocată prin Programul „Anghel Saligny” suma de 204.892.866 lei pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a finalizat astăzi repartizarea pe județe a celor 7,5 miliarde de lei din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” alocate pentru rețele de distribuție a gazelor naturale, notează resita.ro

 

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Toate aceste criterii au făcut ca județului Caraș-Severin să-i fie alocată o sumă ce depășește media națională: 204,9 milioane de lei, față de 183 de milioane. Amintim că aproape 90% dintre localitățile județului, 68 din 77, nu au acces la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, media națională a localităților neracordate la gaze fiind de 70%.

„70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții «Anghel Saligny», prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri”, a declarat Cseke Attila. Acesta a mai precizat că Ministrul Dezvoltării finanțează și alte proiecte pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentKelemen Hunor: ”România trebuie să clarifice: este republică prezidenţială ori republică parlamentară”
Articolul următorPrimăria Sf. Gheorghe oferă câte o cafea tuturor cetăţenilor care completează chestionarul online