Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, într-o scurtă conferință de presă organizată la ieșirea de la rapel, că România va încerca să producă vaccin COVID-19 la Institutul Cantacuzino.

Cîțu a declarat că România nu va cumpăra vaccin rusesc sau chinezesc, ci, în urma unor discuții cu Comisia Europeană, va porni demersurile pentru încercarea de a deveni producător de vaccin.

”Am început discuțiile, am fost întrebați dacă dorim, dacă avem capacitatea, am spus da, așteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”, a declarat premierul, sâmbătă.

Referitor la incendiul de la ”Matei Balș”, Cîțu a transmis că nu a primit încă raportul Ministerului Sănătății și că îl va face public atunci când îl va avea. Cîțu a infirmat că ar exista tensiuni între el și ministrul Vlad Voiculescu, dar a precizat că ”se mai contrazic” din cauză că informațiile nu ajung la cei doi în același timp.

Despre buget, prim-ministrul a declarat că reprezintă ”o provocare pentru orice coaliție”, dar că principalul criteriu de croșetare a bugetului este ”fără risipa banului public”, anunțând că există posibilitatea ca unele companii de stat cu multe datorii ”să nu supraviețuiască” planului de restructurare cerut de Guvern.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 6 februarie
Articolul următorUDMR şi Kelemen Hunor au reclamat vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş