Kelemen Hunor mai spune și că predecesorul său, Traian Băsescu, ar fi avut mai mult talent de președinte jucător.

 

„Trebuia sa fie mult mai echilibrat și mai putin preocupat de atacurile politice. Iohannis tot timpul a vrut sa para alt presedinte. A devenit un presedinte jucator cu mai putin talent decat Basescu”, a comentat președintele UDMR, Kelemen Hunor, luni seară, la „Marius Tucă show”.

Criticile liderului UDMR vin după atacul la PSD al președintelui în legătură cu proiectul legii autonomiei Tinutului Secuiesc,.

Kelemen Hunor mai spune și că „e foarte grav” din partea președintelui că a folosit limba maghiară în batjocură salutandu-i pe cei de la PSD.

Șeful statului a afirmat în urmă cu aproape o lună că PSD vrea să dea Ardealul ungurilor, referindu-se la proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc trecut tacit de Camera Deputaților. Iohannis si-a inceput declaratia de presa de la Cotroceni cu un salut către PSD in limba maghiară.

„Nu folosesti o limba ca sa iti bati joc de celalalt. E foarte grav. Niciun presedinte nu a facut asa ceva. Basescu era mult mai rafinat in a baga batul prin gard la anumite partide politice. Dacă trebuia sa spuna un lucru atat de grav, trebuia sa aiba niste informatii. Ma gandesc si incerc sa inteleg ce a vrut presedintele. Cand spune presedintele e extrem de grav. Nu e un om politic oarecare”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Pentru acest discurs, Klaus Iohannis a fost reclamat și amendat ulterior de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Cum s-a cățărat în vârf baronul “Portofel”, Marian Oprișan
Articolul următorGuvernul britanic intenţionează să redeschidă activităţile comerciale neesenţiale la 15 iunie