Primarul orașului Covasna, Gyerő József, a anunțat miercuri noapte, printr-o postare pe Facebook, că a fost diagnosticat recent cu noul coronavirus, iar în prezent se rcuperează la domiciliu, scrie WE RADIO.

Edilul a povestit că primele simptome au început să apară în noaptea de sâmbătă spre duminică, când a avut stări febrile, o durere puternică de oase, frisoane, dureri de cap, arsuri în ochi și gât, iar între timp i-au dispărut și gustul și mirosul.   

După ce alaltăieri mi-au fost recoltate probe biologice necesare testării pentru Covid-19, ieri m-a anunțat DSP Covasna că rezultatul este pozitiv. Anterior, în ziua de sâmbătă am lucrat până seara târziu în curte, iar după o baie fierbinte, undeva după miezul nopții, m-a cuprins deodată o stare febrilă, cu senzație de frig, frisoane, transpirație abundentă, și îndeosebi o durere acută și puternică de oase – nemaisimțită până atunci -, localizată la nivelul articulațiilor șoldului și genunchilor, respectiv al coapselor. Aceste simptome au fost însoțite și de altele, mai puțin severe: dureri de cap, arsuri în ochi și în gât. După o noapte chinuită și nedormită, calmată cu câteva antipiretice și analgezice, manifestările bolii s-au temperat a doua zi, dar mai aveam ceva febră inclusiv în seara de duminică. În dimineața de luni m-am simțit deja mult mai bine. În prezent încă persistă doar răgușeala, tusea rară, similar unei gripe minore, obișnuite, în schimb, de astăzi nu mai simt mirosurile”, a povestiti edilul, care spune că în următoarele 14 zile se va trata la domiciliu, perioadă în care se va ocupa de problemele urgente ale Primăriei de la distanță.

În încheierea mesajului postat pe Facebook, primarul a scris, citând sfatul unui medic pneumolog maghiar, fost șef al INSP Ungaria, că din punct de vedere epidemiologic cel mai bine ar fi dacă nimeni nu s-ar mai întâlni cu nimeni, sfat pe care i-a fost imposibil să-l urmeze.

Sursă: WE RADIO

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 107. Black Friday, cea mai mare sărbătoare tradițională românească
Articolul următorPreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, internat în spital după ce s-a infectat cu COVID