Secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Hegedüs Csilla a anunţat că a prezentat marţi Comisiei Europene proiectul România atractivă, lucru care este încă un pas pentru aprobarea celor 400 de milioane de euro ce vor putea fi alocate pentru implementarea unor proiecte de turism cultural şi punerea în valoare a patrimoniului cultural şi natural din toată ţara.

„Am prezentat astăzi (marţi – n.r.) Comisiei Europene cel mai mare proiect de valorificare a patrimoniului cultural din România. Este o mare bucurie că experţii Comisiei au apreciat planul nostru, asta aducându-ne cu un pas mai aproape de aprobarea celor 400 de milioane de euro ce vor putea fi alocate pentru implementarea unor proiecte de  turism cultural şi punerea în valoare a  patrimoniului cultural şi natural din toată România”, a afirmat Hegedüs Csilla, conform unui comunicat de presă al UDMR, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, proiectul elaborat include 14 rute turistice: ruta culturală a opresiunii şi conflictelor, ruta mocăniţelor, ruta muzeelor tehnice, ruta castelelor, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor de lemn, ruta culelor, ruta mănăstirilor din Moldova, ruta curiilor din Transilvania, ruta băilor populare balneare, ruta Sfântului Ladislau, ruta Limesului din România, ruta gastronomiei tradiţionale şi ruta vinului.

„Dezvoltarea acestor trasee culturale este o parte importantă a dezvoltării turismului. Datorită acestora, pot fi create noi locuri de muncă, în special pentru tineri şi se creează totodată şi o piaţă pentru produsele locale. În plus, o parte importantă a proiectului este formarea de personal responsabil pentru primirea şi managementul turiştilor”-  a detaliat secretarul de stat.

Hegedüs Csilla a adăugat că planul cuprinde şi o componentă digitală pentru a asigura accesul la aceste valori în mediul online.

Sursa menţionată mai precizează că, odată ce Guvernul adoptă documentul PNRR, după negocierile oficiale cu Comisia Europeană, următorii paşi vor include elaborarea unei strategii pentru turismul cultural în România şi organizarea unui grup de lucru care să decidă exact ce valori vor fi incluse în fiecare traseu în parte.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă anunță că a fost finalizată rambursarea cheltuielilor electorale efectuate la alegerilor locale şi parlamentare din anul 2020
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 183. Șoșoacă mai are de dus o luptă: vin cipurile peste noi!