Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că este foarte important ca autorităţile să desfăşoare controale cu privire la deşeurile aruncate în natură, el spunând, în acest context, ”nu putem controla noi cât pot arunca iresponsabilii”.

Ministrul nu este de acord cu acţiunile în cadrul cărora copiii sunt duşi să strângă deşeurile aruncate de adulţi în locuri neamenajate, anunță news.ro.

”Au fost foarte multe acţiuni de colectare a deşeurilor, organizate inclusiv de şcoli. Şi am spus în foarte multe locuri că nu sunt de acord ca aceşti copii să facă curat după adulţi iresponsabili. Da, este bine să vadă, dar acele ecologizări, acele colectări, strângeri de gunoaie aruncate de adulţi trebuie organizate de adulţi, făcute de adulţi pentru că noi suntem vinovaţi, nu copiii. Va mai dura până vom fi la fel de civilizaţi şi educaţi cum sunt francezii, de exemplu”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri seară, la Euronews România.

El consideră că este o ”ruşine naţională” faptul că în România se aruncă gunoiul peste tot şi subliniază că este nevoie de educarea oamenilor în privinţa gestionării deşeurilor.

”Controalele sunt foarte importante, dar nu putem controla noi cât pot arunca iresponsabilii”, a arătat el.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentȘedința de Guvern a fost AMÂNATĂ din cauza tensiunilor în coaliție! Amenințări cu ieșirea de la guvernare între PNL și PSD
Articolul următorGuvernul a scăzut plafonul de compensare pentru energia electrică a populației