UDMR a lansat ieri un pachet de măsuri de protecție pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus și împotriva unui colaps economic. ”Reducerea riscurilor este obiectivul nostru principal. Din acest motiv propunerile noastre lasă la latitudinea comunităților locale să impună restricții suplimentare, și totodată lasă la latitudinea părintelui decizia participării copilului la educația față în față”, se arată în documentul lansat de UDMR.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, într-o conferinţă de presă, că efectele pandemiei vor fi de lungă durată, iar măsurile Guvernului “sunt de foarte multe ori nefondate, fără curaj, fără viziune şi de cele mai multe ori nu sunt măsuri bune”. “Suntem convinşi că după 6 decembrie nu va dispărea pandemia şi efectele pandemiei în viaţa noastră vor fi de lungă durată. Indiferent cine va guverna, în anii care urmează, atât în sănătate, cât şi în relaţiile sociale, în economie, vor fi consecinţe care trebuie foarte bine văzute, trebuie tratate şi trebuie să se găsească răspunsuri adecvate, rapide, transparente şi bine argumentate din punct de vedere profesional şi politic de către cei care vor guverna. Deci nu se va opri această catastrofă prin care trecem şi noi şi omenirea după 6 decembrie”, a afirmat liderul UDMR, citat de UDMR.

Potrivit acestuia, orice guvern trebuie să fie preocupat de sănătatea românilor, dar, în acelaşi timp, şi de starea economiei, de păstrarea locurilor de muncă.

Benedek: ”Efectele predării online vor avea consecințe pe termen lung”

Un punct central al programului se referă la faptul că fiecare comunitate trebuie să decidă singură dacă școala față în față este sigură sau nu. Liderul deputaților UDMR, Benedek Zacharie (foto), a susținut deja pe termen lung, decizia de a închide toate școlile este total greșită. „Decizia guvernului este greșită, nimic nu justifică închiderea tuturor școlilor și claselor. Prin această decizie pripită, guvernul îi consideră pe elevi și profesori purtătorii coronavirusului. În același timp, marea majoritate a țărilor europene – cu rată de infectare mai mare – acționează mai prudent și lasă elevii să învețe în condiții normale. Efectele predării online vor avea consecințe pe termen lung, nemaivorbind de faptul că nici condițiile nu sunt asigurate: în ultimii 6 luni guvernul nu a fost capabil să doteze școlile cu instrumente digitale. Totodată, profesorii și specialiștii în educație susțin: în cazul preșcolarilor și a elevilor din clasele primare prin predarea online nu se pot dezvolta abilități de orientare corectă, competențe orale, de înțelegere a unui text și de scriere”, a subliniat Benedek.

UDMR a cerut guvernului ca în fiecare școală și grădiniță unde e posibilă respectarea normelor sanitare și de distanțare socială să se reia cursurile „față în față” până în clasa a IX-a, iar Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, după consultarea autorităților locale și a inspectoratelor școlare județene, să decidă închiderea școlilor, dacă această măsură este justificată.

Alte puncte din programul UDMR se referă la garantarea serviciilor medicale în spitale pentru toate cazurile non COVID, la regândirea capacităţilor din sistem, reducerea în continuare a birocraţiei şi utilizarea facilităţilor create de digitalizare şi de telemedicină, precum şi la necesitatea asigurării de resurse financiare pentru industria farmaceutică pentru asigurarea necesarului pentru sistemul nostru sanitar.

Sursa: turnulsfatului.ro

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentVIDEO Noi dezvăluiri la „Culisele statului paralel”! Cristian Rizea, despre legăturile cu SRI și lumea politică ale unui important om de afaceri
Articolul următorDeclarația pe propria răspundere poate fi arătată pe telefon sau tabletă