UDMR va solicita ministerul Culturii, dar este posibil să revendice și alte portofilii în viitorul Guvern, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate negocierilor.

Acest portofoliu a mai revenit UDMR  în guvernul Boc, când poziția de ministru al culturii a fost ocupată de Kelemen Hunor, actualul președinte al Uniunii.

Nu este clar dacă liderul UDMR va intra personal în noul guvern sau poziția de ministru va fi ocupată de Hegedus Csilla, purtătorul de cuvânt al Uniunii.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, la RFI că opțiunea sa este ca Uniunea să facă parte dintr-un Guvern alături de PNL și USR PLUS, adică să aibă miniștri în Cabinet, nu doar să ofere sprijin parlamentar.

Întrebat dacă UDMR va avea miniștri în viitorul Guvern sau doar va oferi sprijin parlamentar, președintele formațiunii a răspuns: ”Eu sunt pentru a participa la guvernare. Asta înseamnă să ai membri în Cabinet”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentNumărul 1 pe lista de candidați a UDMR Mureș la Camera Deputaților, Kolcsár Károly: ”Voi lucra pentru dezvoltarea județului și a oamenilor”
Articolul următorLista completă a noilor parlamentari UDMR care au intrat în Parlament la alegerile din 6 decembrie