Reprezentanţii UDMR au venit cu precizări, după ce în mass-media au apărut informaţii eronate, şi spun că nu există obligativitatea înregistrării în Registrul Auto Român a trotinetelor şi bicicletelor electrice, transmite News.ro.

Liderul deputaţilor UDMR Benedek Zakarias, iniţiatorul legii, a atras atenţia asupra faptului că în România legile nu permit înregistrarea microbuzelor electrice mai mici, turistice sau miniere- o practică obişnuită în alte ţări ale Uniunii Europene- şi de aceea Uniunea a elaborat o lege în acest sens, care a fost promulgată de şeful statului.

“Încă de la iniţierea proiectului de lege, mass-media centrală a informat continuu că UDMR doreşte să facă obligatorie înregistrarea şi inspecţia tehnică periodică a trotinetelor şi a bicicletelor electrice, deşi această iniţiativă nu a vizat acest lucru. Utilizarea trotinetelor şi a bicicletelor electrice este reglementată prin articolul 12 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2020, în care se precizează, foarte clar faptul că proprietarii trotinetelor şi ai bicicletelor electrice nu trebuie să înmatriculeze aceste vehicule şi nu trebuie să se prezinte la inspecţia tehnică la RAR cu acestea”, a subliniat Benedek Zakarias, printr-un comunicat de presă remis luni News.ro.

Deputatul a menţionat şi faptul că soluţia impusă de UDMR prin această lege funcţionează bine în ţările occidentale.

Legea 260/2020, elaborată de UDMR a fost promulgată, ulterior publicată în Monitorul Oficial şi este în vigoare.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Retrocedări cu cântec. Cum a fost privatizat sectorul 6 pe bucăți
Articolul următorDeputatul UDMR Vass Levente a ajuns la a 7-a inițiativă legislativă medicală care devine lege