UDMR transmite că susține principiul autonomiei, pentru că este „un instrument pentru păstrarea identității culturale și lingvistice a comunității maghiare din România”.

„UDMR militează, de trei decenii, pentru păstrarea identității culturale și lingvistice a maghiarilor din România. Acest fapt nu este o surpriză sau un secret. Reprezentăm interesele acestei comunități în mod consecvent, transparent și democratic. 

De câteva zile, suntem martorii unei avalanșe de acuzații și critici atât la adresa comunității maghiare din România cât și la adresa Uniunii Democrate Maghiare din România. Astăzi, la propunerea Partidului Național Liberal Senatul dezbate, în regim de urgență, un proiect legislativ uitat, de 16 ani, în sertarele Parlamentului.

Fără să intrăm în amănuntele unei propuneri făcute acum 16 de ani, care reflectă realitatea și contextul de atunci, susținem principiul care stă la baza acestuia: autonomia, un instrument pentru păstrarea identității culturale și lingvistice a comunității maghiare din România”, se arată într-un comunicat transmis de formațiunea politică condusă de Kelemen Hunor.

Articolul precedentDenunţ penal pentru instigare la ură şi discriminare împotriva președintelui Iohannis
Articolul următorKelemen Hunor: Impunerea limbii maghiare în Transilvania este un fake news!