La alegerile locale desfășurate în urmă cu patru ani de zile, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR) a reușit să câștige majoritatea locurilor in Consiliul Județean Harghita, informează psnews.ro.

Concret, în 2016 UDMR a câștigat 47 din cele 67 de primarii din Harghita, ceea ce reprezintă 70%. Social-democrații au ocupat doar șapte fotolii de primari, iar Partidul Civic Maghiar (PCM) are cinci edili. Liberalii au dispărut practic de pe harta județului Harghita.

Șansele sunt ca anul acesta istoria să se repete în Harghita, acolo unde se află o parte importantă a bazei electorale a UDMR.

Raduly Robert Kalman se află la al patrulea mandat în fruntea Primăriei Miercurea Ciuc. Totuși, acesta nu mai reprezintă opțiunea principală a UDMR. În locul său, deputatul Korodi Attila a fost ales candidatul UDMR pentru Primăria Miercurea Ciuc, câştigând detaşat pre-alegerile care au avut loc în luna martie în municipiul reşedinţă de judeţ, devenind astfel candidatul oficial al UDMR. Korodi Attila fusese preferat de aproape 74% dintre cei peste 8.500 de alegători prezenţi la urne, în vreme ce actualul edil al municipiului obținuse doar 26 de procente.

Deputatul Korodi Attila este la al treilea mandat în Parlamentul României şi a ocupat de trei ori fotoliul de ministru al Mediului în Cabinetele Tăriceanu, Ungureanu şi Ponta. Acesta este de altfel și favorit la câștigarea primăriei, candidând din partea celei mai populare formațiuni politice.

La Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, UDMR merge pe mâna lui Borboly Csaba. Acesta ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Harghita din anul 2008.

Sursa: PSnews.ro

Articolul precedentNoul calendar al majorării punctului de pensie: Doar 14% în plus până în 2021
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 50. Infrastructura o ia de la 0