Având în vedere că în ultima perioadă, în spaţiul public, au apărut mai multe informaţii false, care încurajează societatea să se opună vaccinării, grupul parlamentar al UDMR a decis, în unanimitate, să acţioneze responsabil şi să se angajeze în promovarea campaniei de vaccinare, arată un comunicat de presă al formaţiunii, conform  News.ro.

Parlamentarii UDMR subliniază că eforturile experţilor în domeniul medical nu ar trebui plasate pe aceeaşi pagină cu ştirile false, care, pe lângă faptul că sunt derutante, generează o atitudine nejustificată împotriva oamenilor şi a ştiinţei.

„Credem că imunizarea reduce consecinţele negative ale coronavirusului şi, astfel, protejează familiile noastre şi întreaga comunitate de contaminarea cu acest virus. O vaccinare adecvată reduce incidenţa deceselor provocate de infectarea cu COVID-19”, subliniază membrii grupului parlamentar al UDMR, conform sursei citate.

Deputaţii şi senatorii UDMR îi încurajează pe oameni să profite de posibilitatea vaccinării, pentru că aceasta este singura modalitate de a pune capăt pandemiei şi de a reveni la viaţa normală.

De asemenea, parlamentarii UDMR atrag atenţia asupra efectului negativ provocat de informaţiile de tip fake news şi îi îndeamnă pe membrii comunităţilor locale să se informeze din surse credibile, şi să nu ia în considerare ştirile false.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMinistrul Educației anunță schimbări în programa școlară și introducerea unor materii noi
Articolul următorPreședintele Iohannis le-a transmis miniștrilor ”să-și asume curaje reforme”