Joi, 15 iulie, în jurul orei 21.45, prin apel la 112, a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Grințieș, comuna Grințieș. La locul sesizării   s-a deplasat un echipaj de jandarmerie, care a constatat că ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei.

  Cetățenii comunei Grințieș au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT.

  Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie (doua oi si un ied).

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la sapte sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor.

Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înaine de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat legea privind reducerea vârstei de pensionare
Articolul următorNoi măsuri de debirocratizare pe fonduri europene: A fost simplificată modalitatea de întocmire și transmitere a CV-urilor echipelor de proiect