UDMR şi FIDESz sunt două partide de partea păcii şi ambele speră că vor fi tot mai mulţi reprezentanţi de partea păcii în Parlamentul European, a afirmat, luni seara, la Târgu Mureş, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó.

“La nivel local UDMR şi FIDESz sunt două partide care sunt de partea păcii şi sperăm că vom avea din ce în ce mai mulţi reprezentanţi de partea păcii în Parlamentul European. Putem afirma cu certitudine că, cu cât avem mai mulţi parlamentari din UDMR şi din FIDESz, cu atât vocea păcii va fi mai puternică la Bruxelles şi la Strasbourg. UDMR şi FIDESz nu sunt interesate doar de pace, ci şi în colaborarea cât mai bună româno-ungară. Pe baza experienţei pot să vă spun că, cu cât UDMR este mai puternic în România, cu atât este mai uşor să construim relaţii bune române-ungare”, a afirmat Péter Szijjártó, într-o conferinţă de presă.


Oficialul ungar a punctat că, dacă UDMR este puternic la nivel local, atunci şi comunităţile maghiare sunt mai puternice, iar aceasta este baza unei colaborări româno-maghiare foarte bune.

Szijjártó a făcut apel la comunitatea maghiară să participe la alegerile locale şi să voteze listele şi candidaţii UDMR.

“Am convenit cu domnul preşedinte (Kelemen Hunor – n. r.) că guvernul ungar şi UDMR vor avea colaborare strânsă pentru a putea construi poveşti de succes şi, din nou, în colaborarea celor două ţări, în special în colaborare economică. (…) Vom avea o colaborare foarte bună ca, în final, şi România să obţină statutul de membru al spaţiului Schengen, statut pe care România l-a meritat de mult timp. (…) Este şi în interesul naţional al Ungariei, motiv pentru care, cu respect, vă rog să oferiţi posibilitatea ca o strânsă colaborare română-maghiară să poată deservi interesele ambelor ţări în viitor. Iar pentru această colaborare avem nevoie de un UDMR bun şi puternic”, a susţinut Szijjártó.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a mulţumit ministrului ungar pentru susţinerea oferită în ultimii ani, morală şi politică.

“Încrederea este cea mai importantă. Dacă avem încredere, putem construi, iar acea susţinere pe care oferiţi întregii ţări, susţinerea aderării la zona Shengen, vă mulţumim şi pentru aceasta”, a declarat Kelemen Hunor. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAlegeri 2024. Kelemen Hunor, prezidențiabil? Ce spun liderii UDMR
Articolul următorSondaj INSCOP: Intențiile de vot la locale și europarlamentare, cu două săptămâni înainte de alegeri. Repoziționare pe scena politică