Deși a păstrat liniștea, cel puțin până acum, Kelemen Hunor pare să fie alegerea celor de la UDMR pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat luni că încă nu şi-au stabilit candidatul la alegerile prezidenţiale, dar speră să îl convingă pe preşedihtele Kelemen Hunor să candideze, pentru că este un prezidenţiabil. El a arătat că preşedintele Uniunii a condus UDMR aşa cum trebuie, cu foarte multă chibzuinţă, foarte mult calm, iar în momentele cele mai tensionate, cu o abordare raţională.

Senatorul UDMR a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News dacă Uniunea are un candidat la aşegerile prezidenţaile din septembrie.

 
 

”Nu avem, o să decidem şi noi în iunie. De obicei, la noi candidatul este preşedintele Uniunii, la noi nu a fost niciodată altfel, lucrurile sunt relativ clare în UDMR. Eu sper să îl convingem să candideze, pentru că aşa este bine, domnul Kelemen să candideze. Pentru că este preşedintele Uniunii şi a condus Uniunea aşa cum trebuie, cu foarte multă chibzuinţă, foarte mult calm, în momentele cele mai tensionate, cu o abordare raţională. Chiar este un prezidenţiabil”, a precizat Tanczos Barna.

Întrebat dacă cei de la UDMR au emoţii la europarlamentare, ţinând cond de comasarea alegerilor, senatorul UDMR a spus: ”Nu am avut timp de 35 de ani emoţii, nu avem nici acum. Suntem o echipă calmă”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentTU DECIZI. Dosar de candidat. Lucian Judele, avere controversată: câștigă doar 116 lei pe an
Articolul următorPéter Szijjártó: SUDMR şi FIDESz sunt două partide de partea păcii şi ambele speră că vor fi tot mai mulţi reprezentanţi de partea păcii în Parlamentul European