Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spune că există riscul ca autorităţile locale să nu mai aibă timp să atragă fonduri europene până în luna decembrie a anului 2023.

Acesta susţine că foarte multe dintre proiectele europene câștigate zac pe mesele ministerelor, și până când ajung să fie semnate, există riscul să se piardă finanțările.

Este și cazul municipiului Sfântu Gheorghe unde, potrivit primarului, există contracte în valoare de aproximativ 15 milioane de euro pentru proiectele europene câștigate.

„Practic suntem în anul 7 din exerciţiul financiar 2014-2020, suntem în ultimul an şi încă sunt foarte multe contracte de finanţare care nu sunt semnate pentru că stau la ministere. Dacă nu se mișcă ministerele un pic mai rapid există riscul să se piardă bani europeni la sfârşitul exerciţiului financiar (…) Sunt proiecte europene care sunt câștigate și ale căror contracte de finanțare sunt la Ministerul Dezvoltării, și încă nu s-au semnat. Vorbim de foarte multe municipii care sunt în această situație. Avem contracte de vreo 15 milioane de euro care sunt la minister și pe care ar trebui să le semnăm, tot ce înseamnă proiecte pe mobilitate: de la autobuze electrice, până la modernizare străzi și până la contrucție pod”, a spus primarul.

Tema a fost discutată în cadrul întâlnirii pe care Comitetul director al Asociaţiilor Municipiilor din România a avut-o zilele trecute cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria din București, dar și cu reprezentanți ai partidelor politice parlamentare.

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedent100% TU DECIZI! Nicolae Robu, primarul îndrăgostit de palmieri și papagali. Finanțări ilegale din dragoste de fotbal
Articolul următor100% TU DECIZI! Călin Popescu Tăriceanu, omul pasionat de mașini, motociclete și neveste