Cifre în exclusivitate obținute de Realitatea PLUS de la Ministerul Muncii. A crescut mult numărul românilor care încasează doar salariul minim pe economie. În 2020, 1,3 milioane de angajați aveau un venit lunar de 2.230 de lei. În anul 2021, numărul acestora a crescut cu peste 400.000. 

Datele obținute în exclusiviate de Realitatea PLSU de la surse din Ministerul Muncii arată o creștere uriașă a numărului de români care trăiesc doar cu salariul minim pe economie. 

Spre exemplu, în anul 2020, 1.300.000 de aveau un câștig lunar de doar 2.230 lei. În acest an, numărul acestora a ajuns la 1.700.000. Vorbim despre români care trăiesc doar cu salariul minim pe economie.

Vă reamintim faptul că, la începutul acestui an, salariul minim pe economie net a fost majorat cu doar 41 de lei. Au existat mai multe nemulțumiri ale sindicaliștilor față de această creștere. Aceștia au ieșit în ultima perioadă în nenumărtate rânduri în stradă, și-au strigat nemulțumirile în fața mai mulor instituții importante din Capitală, spunân că vor salarii mai mari și că sunt nemulțumiți de această creștere. 

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentIa pastila SRS: Hocus pocus! Banii lui Vlad Voiculescu răsar și dispar
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 6 februarie