Premierul Nicolae Ciucă a declarat la Isaccea că autoritățile sunt pregătite să mărească numărul de bacuri la Punctul de trecere a frontierei pentru a asigura un ritm mai mare de trecere a refugiaţilor care vin Ucraina.

„Am discutat acest aspect, pentru că, aşa cum am putut să constatăm, în acest moment, există o regularitate şi un număr de refugiaţi care poate fi procesat uşor, dar, în acelaşi timp, există date pe care le-am aflat de la cetăţenii ucraineni că dincolo de graniţă există mai mulţi ucraineni care aşteaptă să părăsească ţara şi atunci am discutat care ar fi posibilităţile de procesare şi de transport în momentul în care numărul ar creşte. Cu un singur bac este limpede că nu putem să asigurăm o fluenţă mai mare şi am aflat de la Ministerul Transporturilor că există rezervă la Galaţi şi pot fi puse la dispoziţie mai multe bacuri prin care să se asigure un ritm mai mare de trecere”, a declarat Ciucă.

Premierul a mai spus că autorităţile române în coordonare cu cele de la nivelul UE au prevăzut, în funcţie de durata şi dimensiunea fluxului de echipamente şi de materiale destinate Ucrainei, să mai deschidă încă două hub-uri umanitare la Sighet şi în zona localităţii Isaccea.

„În acest moment pe teritoriul ţării s-a deschis şi funcţionează un hub de sprijin umanitar la Suceava, iar implicaţiile statului român sunt cele desfăşurate prin instituţiile care au în responsabilitate această activitate şi, desigur, există această coordonare şi implicare la nivelul UE, care, în funcţie de durata şi dimensiunea fluxului de echipamente şi de materiale, avem, deja, prevăzut ca subsidiar (…) să mai înfiinţăm două pe rutele principale de transport, respectiv Sighet şi unul aici la Isaccea”, a menționat premierul.

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentLiderul deputatilor UDMR, Csoma Botond, către Stelian Ion: ”Aţi fost o pagubă pentru partidul dumneavoastră”
Articolul următorLiderul UDMR, Kelemen Hunor: Numai așa vom pune capăt războiului şi vărsării de sânge fără sens a lui Putin