Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a afirmat marţi că, la acest moment, Constituţia nu permite o regionalizare a României, declaraţiile care se fac pe această temă fiind unele politice.

“De regionalizare putem să discutăm în momentul în care modificăm Constituţia. Până atunci, aceste declaraţii, din punctul meu de vedere, sunt declaraţii inerente, politice, la care nu am ce să comentez. Astăzi Constituţia nu permite o regionalizare”, a declarat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează un proiect al primarului Clujului, Emil Boc, privind regionalizarea.

Preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a pledat pentru un proiect de lege prin care să se acorde facilităţi administrative în cazul unificării voluntare a unei unităţi administrativ-teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit lui Boc, ultima reformă administrativ teritorială a ţării s-a realizat în 1968 şi sunt necesare modificări.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu respinge ideea, mai ales dacă demersul contribuie la atragerea fondurilor europene. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentRoșia Montană a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO
Articolul următorCe cred românii despre lupta internă din PNL și cui dau cele mai multe șanse la șefia partidului