Proiectul UDMR pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale la 27 septembrie 2020 trebuie să fie dezbătut în sesiunea extraordinară şi votat de ambele Camere ale Parlamentului, pentru ca procedura electorală să intre în vigoare, acesta fiind convenit cu partidele politice şi având avizul Consiliului Legislativ, a declarat luni pentru AGERPRES liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

“UDMR a depus la Parlament un proiect legislativ pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie 2020. Este o dată care este convenită între partidele politice, prin dezbaterea care a avut loc, prin poziţionările publice pe care le-au avut marea majoritate a formaţiunilor politice şi aşteptăm ca acest proiect legislativ să fie dezbătut şi adoptat. Este un proiect legislativ foarte important, foarte urgent, care va trebui tranşat în sesiune extraordinară, în ambele Camere, având în vedere faptul că, în principiu, procedura electorală trebuie să înceapă cu cel puţin 60 de zile înainte de data stabilită. Deci legea trebuie să fie promulgată în aşa fel încât această procedură legislativă procedură electorală să poată să aibă loc”, a precizat Cseke Attila.

El a amintit că proiectul de lege, depus în această perioadă de UDMR la Parlament, se bazează pe Legea 84/2020, lege promulgată de preşedintele României, care prevede prelungirea mandatelor autorităţilor locale până cel târziu 1 noiembrie 2020, şi acordă temeiul legal Parlamentului pentru a stabili data alegerilor locale în 2020 prin lege organică.

“S-a primit deja avizul Consiliului Legislativ pe acest proiect legislativ şi urmează ca proiectul să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate şi în plenul Senatului. Acest proiect legislativ, referitor la stabilirea datei alegerilor locale, trebuie dezbătut şi votat în ambele Camere, în timpul sesiunii extraordinare, pentru a putea fi promulgat de către preşedinte şi de a intra în vigoare respectându-se procedura electorală care trebuie să aibă loc înainte de data alegerilor”, a menţionat senatorul UDMR. 

Articolul precedentSondaj IMAS: Tendințe suprinzătoare în ochii electoratului pentru partidele de dreapta
Articolul următorInterviu Realitatea PLUS – Liviu Dragnea, dezvăluiri bombă: Cine dorea cu orice preț schimbările în Justiție?