Deputata UDMR Biro Rozalia a declarat joi, în conferinţă de presă, că susţine ca necesară cota de reprezentare de gen de 33%, aşa cum prevede propunerea legislativă de modificare a Legii electorale, adoptată de Senat, dar aşteaptă şi votul decizional din Camera Deputaţilor.

“În primă etapă, introducerea unei cote de gen la alegerile locale ar ajuta prezenţa femeilor în politică. Ar fi un pas necesar în politica românească de azi. Practica europeană arată că, în 8 -10 ani, se poate ajunge la rezultate semnificative. Aşa cum a afirmat şi preşedintele Iohannis, ‘avem obligaţia să accelerăm măsurile pentru o promovare tot mai bună a femeilor în poziţii-cheie în toate domeniile, dar mai ales în politică’. Dânsul a subliniat: dar mai ales în politică. Eu sper să existe voinţă politică şi în Camera Deputaţilor pentru schimbarea legii electorale, cu cota de 33%, pentru a avea o schimbare hotărâtoare, nu radicală, care ar fi de 50%”, a declarat deputata.

Biro Rozalia a participat marţi, 1 noiembrie, la Conferinţa internaţională “Femeile parlamentar din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”, organizată la iniţiativa preşedintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi desfăşurată sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis.

În cuvântul său, Biro Rozalia a vorbit în calitate de preşedinte al organizaţiei de femei al Partidului Popular European (PPE), mesaj sub genericul “Da! Putem!”, completat, în alocuţiunea sa, de vicepreşedinta PPEW, Doina Gherman, din Republica Moldova: “Şi împreună putem mai mult!”

Deputata bihoreană a menţionat importanţa organizaţiilor de femei de a iniţia şi desfăşura programe de mentoring, de pregătire pentru viitoarele candidate care doresc să se implice în activitatea de conducere, precum şi necesitatea de solidaritate a femeilor în diverse foruri pentru a forma un glas unitar în atingerea obiectivelor. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentȘoșoacă și Severin, sărbătoare la Ambasada Rusiei. Valeri Kuzmin, discurs halucinant
Articolul următorMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”