Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor, deputata UDMR Biró Rozália, a declarat vineri că va candida pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European (PPE), alegerea structurii de conducere urmând să aibă loc pe 10 – 11 iunie, la Dublin, după ce recent a avut loc alegerea conducerii PPE.

În structura de conducere a femeilor vor fi alese, similar cu alegerile recente din partid, un preşedinte, şase vicepreşedinţi, un secretar general şi un trezorier.

După ce a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PPE, din anul 2016, Biro Rozalia a declarat că doreşte să candideze pentru a face mai mult auzit glasul ţărilor membre UE din Europa central-estică.

“Din experienţa câştigată în aceşti ani, am remarcat necesitatea, observată şi în structurile Uniunii Europene, ca ţările din zona centrală şi cea central-estică a UE să aibă un glas mai puternic şi mai unit, să îşi poată reprezenta mai accentuat, la masa Uniunii Europene, interesele specifice, izvorâte din trecutul lor. Astfel am considerat că ar fi oportun să candidez la această funcţie de preşedinte. Provenind din partea central-estică a Uniunii Europene, înţeleg şi cunosc şi mijloacele cu care am lucrat în ultimii 30 de ani pentru comunităţile noastre, ajutând să parcurgă mai uşor perioadele de tranziţie în formarea democraţiei, iar, pe de altă parte, ca vicepreşedinte, am putut să cunosc şi priorităţile venite din partea estică a Uniunii Europene”, a declarat, în conferinţă de presă, deputatul UDMR.

Biro Rozalia a precizat că în Organizaţia de femei a PPE sunt membre 53 de organizaţii ale partidelor politice din PPE.

“Deci să cuplăm şi să armonizăm aceste priorităţi, să ne asumăm un rol hotărâtor, cu obiective foarte clare în cadrul Partidului Popular European, mai ales în situaţia actuală, atât din punct de vedere geopolitic, cât şi al colectivităţilor pe care le reprezentăm. Fiind după pandemie şi într-un război, este enorm de important să existe o viziune a unei femei, a femeilor, care sunt mai mult focusate pe pace, pe bună înţelegere, pe respect, pe familie, pe siguranţă şi bunăstare”, a declarat, pentru AGERPRES, Biro Rozalia.

Actualul preşedinte al Organizaţiei de Femei a PPE este venerabila doamnă Doris Pack, în vârstă de 80 de ani, şi care ocupă această funcţie de 21 de ani.

Potrivit deputatei Biro Rozalia, numele şi numărul eventualelor contracandidate la această funcţie vor fi anunţate public în cursul zilei de marţi.

În cadrul Congresului Partidului Popular European, ce a avut loc recent la Rotterdam, Biro Rozalia a participat şi la aniversarea celor 40 de ani ai Organizaţiei de Femei a PPE. Evenimentul a cuprins o retrospectivă a organizaţiei, precum şi discursuri privind viitorul acesteia.

“Mă bucur că noul preşedinte al PPE, Manfred Weber, a subliniat, în speech-ul său, faptul că în mandatul lui doreşte să pună accent pe problemele şi priorităţile tinerilor şi ale femeilor”, a precizat Biro Rozalia.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMinistrul Cseke Attila anunță că au fost aprobate primele 73 de proiecte pentru investiții pe Anghel Saligny
Articolul următorAu fost lansate primele ghiduri de finanțare din PNRR pentru investiții în managementul deșeurilor