Deputatul UDMR Szabo Odon a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News Tv, despre decizia CCR de a declara neconstituţională legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor, că în anvelopa de pensii speciale din România, pensiile parlamentarilor reprezintă 0.2%.

”Le-am spus celor de la USR că sunt populişti pentru că nu se vor mai atinge niciodată de pensiile speciale ale securiştilor, ale torţionarilor, ale magistraţilor, ale poliţiştilor”, a mai arătat Odon, precizând că şi judecătorii CCR au pensii speciale, informează News.ro.

”Eu nu cred că trebuie să fie un proces de intenţie, aşa a decis Curtea, în momentul de faţă, în această componenţă, noi nu am susţinut această lege în forma actuală, ne-am abţinut la vor şi colegii noştri ştiu, dintr-un motiv foarte simplu, pentru că din anvelopa de pensii speciale din România, pensiile parlamentarilor reprezintă 0.2%. 99,8% sunt celelalte pensii speciale”, a afirmat Szabo Odon.

El a precizat că le-a transmis celor de la USR că sunt populişti pentru că nu se vor mai atinge niciodată de ”pensiile speciale ale securiştilor, ale torţionarilor şi aşa mai departe, din perioada comunistă, care ulterior au primit pensii speciale, inclusiv ale magistraţilor, ale poliţiştilor şi ale tuturor celorlalte categorii”.

Deputatul UDMR a ţinut să precizeze că inclusiv Curtea Constituţională are pensie specială, cei de la Curtea de Conturi.

”Le-am spus că sunt populişti penru că se leagă de Parlament şi de parlamentari, pentru că are cea mai mică cotă de încredere şi aşa niciodată nu o să îşi câştige această cotă de încredere”, a mai spus Szabo Odon.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentJill Biden în România – Prima Doamnă a Statelor Unite vine astăzi în țara noastră – Care este programul vizitei
Articolul următorLiderul UDMR, Kelemen Hunor: Decizia ÎCCJ privitoare la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş este incalificabilă