Vicepremierul Kelemen Huor anunţă că a avut o întâlnire cu David Muniz, însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, în care s-a discutat despre desfiinţarea Secţiei speciale. ”Toţi membrii coaliţiei sunt de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale, singura întrebare este unde să fie transferate competenţele acestui departament special”, a transmis Kelemen HUnor, precizând că poziţia formaţiunii este ca dosarele să ajungă la Parchetul General.

”Secţia Specială de Investigaţii în Justiţie (SIIJ) a fost, printre altele, subiectul dialogului pe care l-am avut cu domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti. Am subliniat, în cadrul şedinţei, că toţi membrii coaliţiei sunt de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale, singura întrebare este unde să fie transferate competenţele acestui departament special. Poziţia UDMR este foarte clară: competenţele SIIJ ar trebui transferate Parchetului General”, scris, miercuri, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR conideră că ”acesta ar fi o modalitate corectă, şi asemenea, ar fi extrem de importantă pentru cetăţeni, deoarece numai astfel se poate garanta că judecătorul şi procurorul rămân independenţi în proceduri şi în decizie”.

”În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost abordată şi problema traficului de persoane, care afectează România. Pentru eradicarea fenomenului este necesară o cooperare mai strânsă între instituţiile statului, mai multe state europene, biserică, şi organizaţii nonguvernamentale”, a mai transmis liderul UDMR.

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, care pare să vizeze doar cazuri motivate politic, continuă să funcţioneze, menţionează un raport de săptămâna trecută al Departamentului de Stat al SUA referitor la climatul investiţional din România.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentEuroparlamentar: România trebuie să aplice rapid normele UE de interzicere a practicilor comerciale neloiale pentru a proteja micii fermieri!
Articolul următorCulisele Statului paralel. România, furată ca în codru. Cum s-a ajuns la dezastrul de la Termocentrala Mintia