Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, spune că examenele naționale se vor desfășura la data programată, cu prezența fizică a elevilor, indiferent de evoluția epidemiei de coronavirus.

„Nu va exista niciun elev care să nu poată susține examenele naționale indiferent de situația epidemiologică. Examenele naționale se vor susține la data programată cu prezență fizică”, a declarat Câmpeanu, duminică, într-o intervenție la Digi24.
Cât privește prezența în școli a elevilor din anii terminali, el a precizat, că în ultima lună, de la reluarea cursurilor, media a fost de 12-14 elevi în clase. În scenariul roșu, aceștia trebuie să participe la cursuri, fără a depăși jumătate din numărul total. Însă, a precizat el, dacă vor dori să participe toți, situația va fi reglementată printr-un nou ordin al ministrului Educației.

„Dacă la o clasă de 34 vin 18, nu va fi o problemă. Dacă vor dori să vină toți se vor lua măsuri, va fi un nou ordin”, a spus el.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKelemen Hunor despre Coaliție: ”Dacă suntem responsabili, dar vrem să facem un lucru bun, trebuie să mergem pe un ciclu de 4 ani”
Articolul următorMinistrul Bode: „Anunț în premieră. Am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanaliză”