„Singurul partid care și-a asumat acest eșec și a spus: „Nu a fost bine gestionată această poveste” a fost UDMR.  (…) Mi se pare că această doamnă (n.r. Renate Weber) a fost demisă tocmai pentru că nu a închis ochii la ordonanța apropo de pandemie. Să vii să spui nu se putea altfel, că de fapt… Curtea Constituțională a spus: domnule nu e constituțional ce faceți, simplu. Bineînțeles că ce s-a întâmplat astăzi este o palmă pentru coaliție. Pentru că nu și-au întrebat experții. Pentru că puteau să o facă altfel, sau nu puteau, habar nu am. Însă eu am reținut un lucru pe care țin neapărat să-l subliniez. La o intervenție la televiziunea publică, Florin Cîțu a spus următorul lucru: „Suntem nevoiți să facem reforme prin ordonanță. Noi nu mai așteptăm după Parlament”. Cum să faci tu o astfel de declarație, premierul acestei țări? Și atunci, nu pui sub semnul întrebării instituția Avocatului Poporului? Este singura instituție care vine și îți atrage atenția când tu faci ordonanțe de urgență și greșești”, a declarat analistul politic Sarmiza Andronic la emisiunea „100%” de la Realitatea PLUS. 

„Știrea este că în unanimitate s-a votat această neconstituționalitate. (…) Este foarte important ce va spune Comisia de la Veneția pentru că am apreciat atunci, mi s-a părut că Opoziția chiar a fost eficientă când a trimis acea scrisoare prin Titus Corlățean, președintele Comisiei de Afaceri Externe de la Senat, care a spus clar ce s-a întâmplat aici”, a concluzionat Sarmiza Andronic. 

Precizările vin după ce Curtea Constituțională a declara neconstituțională revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentVacanța parlamentară începe pe 1 iulie
Articolul următorDan Motreanu, eurodeputat: “Noua Politică Agricolă Comună (PAC) va consolida drepturile lucrătorilor sezonieri”