Dosarul cu șină cerut la ghișeele oricărei instituții publice ar putea dispărea până la finalul anului, speră premierul Florin Cîțu.

El a declarat sâmbătă, că Ministerul Finanţelor a luat măsuri care arată că digitalizarea se poate face foarte repede și a dat câteva exemple în care a eliminat deja din birocrație.

“Noi am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid. Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acest proiect a stat vreo 13 ani prin sertare la Ministerul de Finanţe. Azi, avem peste 30.000 de case de marcat conectate într-o perioadă de criză. Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, acum avem sistem electronic în care dacă ai făcut o plată, celelalte se eliberează, plata taxelor prin ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele să se plătească prin ghişeul.ro, lucrul cu trezoreria se face la distanţă, acum nu trebuie să mai mergeţi la ANAF, identificarea pentru un cont la ANAF se face la distanţă. Se pot face lucruri peste noapte. Eu cred că putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. Am arătat că se poate. Mă aştept de la miniştri ce am făcut anul trecut să facă şi anul acesta “, a declarat premierul.

Florin Cîțu a fost întrebat cu privire la proiectul iniţiat de deputatul PNL, George Tuţă, care vizează interdicţia adresată instituţiilor publice de a le solicita cetăţenilor acte sau copii după acte emise de autorităţi publice.

La începutul lunii aprilie, ministrul Digitalizării Ciprian Teleman a declarat că vom scăpa de dosarul cu șină până în 2026, precizând că „o să scăpăm treptat, adică vor fi din ce în ce mai puţine instituţii care vor cere dosare”.


Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDirecția Generală Anticorupție lansează Campania națională de promovare a integrității “M.A.I. etic, M.A.I. integru”
Articolul următorCulisele statului paralel | Fost ministru de Interne, EXECUTAT pentru funcție. Gabriel Berca, dezvăluiri INCENDIARE din dosarul său VIDEO