Corpul de Control al prim-ministrului face verificări la Institutul Național de Sănătate Publică, cu privire la la siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției, conform Realitatea PLUS.

Este o anchetă cerută de premier. Potrivit unor surse, este vorba de Registrul Național al Vaccinărilor. Este un scandal care vizează MInisterul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a afirmat că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu l-a informat despre publicarea setului de date defalcate privind vaccinarea anti-COVID, care a provocat un val de reacții critice. Șeful Guvernului a precizat că este un adept al transparenței totale, dar o serie de date difuzate de Ministerul Sănătății ar depăși acest cadru. Cîțu a mai precizat că nu știe dacă, în urma disputei, Ministerului Sănătății i s-ar fi restricționat accesul la platforma informatică guvernamentală unde sunt centralizate datele privind vaccinarea.  

“Nu am fost consulat, am aflat din presă, dar nu e asta o problemă, datele sunt publice, a fost dorința mea să prezentăm săptămânal situația persoanelor vaccinate, din toate structurile. Orice demeres care respectă legislația este bun”, a precizat Florin Cîțu într-o conferință de presă, miercuri.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCe sume a virat Autoritatea Electorală Permanentă în conturile partidelor în martie
Articolul următorKelemen Hunor: ”Nu am discutat de nicio remaniere”