Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru ca în Parlamentul European comunitatea maghiară să aibă o voce puternică şi pentru a continua dezvoltarea în localităţile unde există electorat maghiar.

El i-a îndemnat pe cetăţeni să iasă la vot ca să nu decidă alţii în locul lor.

“Ca de obicei, am votat la Cârţa şi astăzi am votat pentru a avea o voce puternică în Parlamentul European şi pentru a avea forţa necesară să continuăm dezvoltarea în comunele, în oraşele şi în toate autorităţile locale unde avem electorat. Vreau să îndemn pe toţi cetăţenii să meargă la vot astăzi, fiindcă este ziua în care putem arăta forţa noastră şi putem arăta drumul care trebuie urmat. Şi nu trebuie să lăsăm să decidă alţii în locul nostru”, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat care este miza alegerilor pentru comunitatea maghiară, liderul Uniunii a reiterat importanţa reprezentării puternice la nivelul autorităţilor locale, dar şi la Bruxelles.

“Miza cea mai importantă este să există o reprezentare puternică la nivelul autorităţilor locale, fiindcă acolo se decid cele mai importante chestiuni legate de viaţa cotidiană, fiindcă orice decizie la nivel local influenţează viaţa oamenilor, pe de o parte, pe de altă parte, sigur, să avem o voce puternică în Parlamentul European, fiindcă Uniunea Europeană este la răscruce şi putem arăta care ar trebui să fie drumul de urmat. Şi de aceea eu cred că aşa cum din 1989, de fiecare dată, noi am spus că locul nostru este în Uniunea Europeană şi astăzi trebuie să spunem foarte clar care este drumul de urmat”, a conchis Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a votat duminică dimineaţă în localitatea harghiteană Cârţa, satul său natal, clădirea primăriei, unde a fost organizată secţia de votare unde şi-a exprimat opţiunea electorală, adăpostind în trecut maternitatea în care s-a născut Kelemen Hunor. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAmenda pe care o riscă cei care fotografiază buletinul de vot
Articolul următorAlegeri locale 2024 LIVE. Ce alegem la scrutinul de astăzi: TOPUL județelor fruntașe. Sectorul din Capitală care conduce detașat – Prezența la vot ora 16:00