Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat la Digi FM că legea bugetului va fi gata luni dimineață și tot atunci va ajunge și în Parlament. Cât despre majorările de pensii și salarii, Kelemen Hunor a declarat că „lucrurile sunt foarte clare” și că nu mai sunt noutăți. „Nu creștem salariile la demnitari”, a precizat vicepremierul.

„Anul viitor, în ceea ce privește pensionarii, lucrurile sunt foarte clare. În ceea ce privește alocațiile pentru copii, lucrurile sunt foarte clare. Aici, nu mai avem ce noutăți să mai spunem.

(…)  Mai mult, în acest moment, n-am cum să spun. Sunt niște decizii definitive în zona de justiție, în zona de învățământ, sănătate. Acele sume trebuie eșalonate și trebuie plătite. Aici, încă mai sunt niște discuții – vom vedea. Dar în rest nu vor fi majorări. Salariul minim se va majora, dar în ceea ce privește demnitarii, ceea ce discutăm în acest moment, să rămână salariul la nivelul anului 2020, așa cum a fost și în 2021. Nu creștem salariile la demnitari, aici vorbim despre miniștri, vorbim de secretari de stat, vorbim de parlamentari, vorbim de primari. Bugetul va fi gata luni dimineață. Luni va ajunge în Parlament. Luni – ședință de guvern sau duminică, cred că luni dimineață. Trebuie să stea și în transparență, trebuie și aprobare în CSAT pentru…

(…) Deci, undeva, luni, putem să trimitem în Parlament. Până marți, se depun amendamente, intră în comisii marți după-masă, miercuri plen. 23 seara, se poate da un vot pe legea bugetului și pe legea asigurărilor sociale. Deci din acest punct de vedere, suntem în grafic. Sigur, e un calendar foarte ambițios, dar cu toții am fost de acord. Eu, în acest moment, cred că vom menține calendarul propus și agreat”, a spus Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu anunță trei vești bune de la Agenția Europeană a Medicamentului
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România: Un cald omagiu celor care, prin jertfa lor, ne-au redat libertatea!