Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, apreciază că situaţia din interiorul coaliţiei, generată de stabilirea datei alegerilor, este „absolut hilară” şi nu ar fi trebuit să se ajungă aici. Kelemen Hunor afirmă că, în martie, coaliţia a anunţat un calendar electoral pentru tot anul, iar PNL a luat o decizie. „Să nu te ţii de cuvânt, să schimbi permanent planul în funcţie de interesele tale personale este inacceptabil”, a transmis liderul UDMR, care consideră că „această guvernare este compromisă în totalitate”.

„Această situaţie este absolut hilară, nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva. În martie, ei, în coaliţie, au anunţat un calendar electoral pentru tot anul, a existat şi decizia Biroului Naţional Politic la PNL, o decizie în acest sens şi un calendar asumat. Ei s-au răzgândit, este absolut înacceptabil. Inacceptabil faţă de cetăţeni, nu faţă de partenerii din coaliţe, în primul rând. În al doilea rând, este inacceptabil faţă de partenerii din coaliţie, faţă de cei cu care guvernezi. Să nu ţii de cuvânt, să să schimbi permanent planul în funcţie de interesele tale personale este inacceptabil, să vii cu argumente penibile că vara oamenii sunt în concediu”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit news.ro.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentZile de foc la Palatul Victoria: Guvernul anunţă consultări, luni şi marţi, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare
Articolul următorConsultări la Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale