PSD, PNL și UDMR au avut marți prima rundă oficială de negocieri pentru formarea noului guvern. Liderul PNL, Florrin Cîțu, a spus, la final, că a fost o discuție bună, și a admis că se are în vedere mărirea numărului de ministere.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că a fost stabilit un calendar de negociere, astfel încât în 17-18 noiembrie noul Cabinet să poată merge în Parlament să ceară votul de învestitură.

”Când reuşim să ne înţelegem pe program şi pe acordul politic, se poate ajunge şi la funcţia de prim-ministru. Am început discuţiile pe ministere, sunt convins că vom găsi o soluţie care va include atât principiile legate de cifre, de matematică, cât şi principiul politic. Am făcut un calendar. Noi credem că în 17-18 noiembrie se poate da un vot, audieri în comisii, şi în 18 vot în Parlament”, a declarat Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentKelemen Hunor: ”Am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR”
Articolul următorLiderul UDMR despre noul guvern: ”Vrem să mergem cu un program consistent, inclusiv reforma statului, prin modificarea Constituţiei”