Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, referindu-se la candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO, că “de la ambiţia personală şi până la a obţine această funcţie este cale lungă”.

“Nu a existat o competiţie pe scenă deschisă niciodată, asta este prima dată când se întâmplă. Probabil că au fost de fiecare dată mai mulţi doritori, dar, fiind vorba despre o alianţă militară, toate chestiile astea s-au rezolvat prin negocieri diplomatice şi nu pe scena deschisă, printr-un balet mediatic. Deci, din acest punct de vedere, sigur, este o noutate şi foarte multă lume a fost surprinsă. Cum nu există o susţinere pentru Klaus Iohannis în acest moment şi există o susţinere puternică pentru Mark Rutte, lucrurile par că sunt deja rezolvate, doar este o chestiune de timp până când se va anunţa această decizie. Dar, până la ultimul moment, trebuie să fim răbdători, să vedem ce se va întâmpla. Eu nu îmi pun mari speranţe în candidatura domnului Iohannis. Totuşi, când SUA, când Franţa, când Marea Britanie au anunţat susţinerea pentru Mark Rutte, aici, sigur, vorbim de puterile nucleare din interiorul Alianţei Nord-Atlantice, e greu să vii tu din România şi să schimbi aceste opţiuni anunţate foarte clar şi reconfirmate”, a precizat Kelemen Hunor, într-o emisiune la Digi 24.

“Eu nu cred că preşedintele Iohannis destabilizează NATO, aşa cum se scrie. Haideţi să păstrăm proporţiile! România şi preşedintele Iohannis, prin această candidatură, poate creează un pic de disconfort, dar nu destabilizează nimic. Asta ar însemna să fim extrem, extrem de puternici ca să putem noi destabiliza ceva în Alianţa Nord-Atlantică. Este o ambiţie, până la urmă firească, a unui om politic, dar de la ambiţia personală şi până la a obţine această funcţie e cale lungă”, a punctat Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAlegeri 2024. Astăzi începe campania electorală
Articolul următorTU DECIZI. Dosar de candidat. Adrian Oros, ministrul care încasa și salariu de profesor fără să fie la catedră