Viceprim-ministrul Kelemen Hunor consideră că remanierea trebuie făcută atunci când premierul “este convins că un ministru trebuie schimbat”, respectând anumite “cutume”, dar fără a ţine cont de competiţiile interne din formaţiunile politice. El precizează că nu s-a discutat “în aceste zile” despre remaniere şi, prin urmare, nu ştie dacă premierul “se gândeşte la vreo remaniere”.

“În acest moment, se poate face remaniere, că am trecut de jumătatea anului şi premierul a spus că va face această evaluare după jumătatea anului. Şi este la latitudinea premierului, dacă va discuta cu liderii partidelor din coaliţie, poate să facă. (…) Nu trebuie legate alte fronturi din partide şi competiţiile interne, din punctul meu de vedere şi cu experienţa mea, câtă experienţă am şi eu, remanierea trebuie să facă dacă eşti convins că e momentul şi nu trebuie să te uiţi la alte considerente, că dacă nu ai făcut remanierea în momentul în care e cazul să faci, e mult mai greu mai târziu şi se adună, se adună, se adună. Deci nu e vorba de persoana unui sau altuia, de partidul PNL, USR, UDMR, premierul trebuie să aibă această posibilitate, această capacitate: când este convins că un ministru trebuie schimbat, el să facă pasul, sigur, respectând anumite reguli, anumite cutume, dar nu trebuie să ţii cont de altceva, că dom-le, am congres, n-am congres, ce se va întâmpla, am competiţie, nu am competiţie”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24.

El a precizat că nu s-a discutat “în aceste zile” despre remaniere şi, prin urmare, nu ştie dacă premierul “se gândeşte la vreo remaniere”.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDan Motreanu: Fondul Social European Plus investește în oameni și într-o Europă mai socială
Articolul următorKlaus Iohannis i-a decorat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo