Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că „Ludovic Orban se comportă de parcă acum ar veni de pe o altă planetă, având o atitudine superioară mai ales faţă de alegătorii maghiari din Transilvania”, potrivit News.ro.

El a adăugat că „UDMR îi poate reprezenta şi pe maghiarii din Transilvania, din Ţinutul Secuiesc pentru că de 30 de ani primeşte sprijinul necesar pentru asta”.

„Ludovic Orban se comportă de parcă acum ar veni de pe o altă planetă, având o atitudine superioară mai ales faţă de alegătorii maghiari din Transilvania. UDMR îi poate reprezenta şi pe maghiarii din Transilvania, din Ţinutul Secuiesc pentru că de 30 de ani primeşte sprijinul necesar pentru asta. A spune că noi avem tendinţa de a fi un soi de partid unic, înseamnă că el nu cunoaşte situaţia reală sau că preia lozinci şi stereotipuri vechi, fără a se gândi în prealabil”, a scris Kelemen Hunor, luni pe Facebook.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă guvernarea alături de UDMR înseamnă un compromis, precizând că este o guvernare complicată, dar că UMRD este un partener care îşi respectă cele mai multe înţelegeri. Orban a precizat că sunt anumite limite peste care PNL nu trece, dar nu a dorit să dea un exemplu în acest sens.

De asemenea, preşedintele PNL a spus că Harghita este un judeţ aparte, în care românii de multe ori trebuie să se lupte ca să le fie respectate drepturile.

„Harghita, un judeţ aparte, în care românii chiar de multe ori trebuie să lupte ca să le fie respectate drepturile, iar obligaţia noastră ca partid de guvernământ, e obligaţie constituţională, legală şi morală este aceea să garantăm drepturile românilor şi în general drepturile fiecărui cetăţean român”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Harghita.

Ludovic Orban a declarat că Harghita este un judeţ aparte, în care românii de multe ori trebuie să se lupte ca să le fie respectate drepturile.

El a precizat că judeţul Harghita este unul care a cam fost ocolit de investiţii, menţionând că unii dintre cei care au condus administraţiile nu şi-au dorit astfel de investiţii.

„Harghita, un judeţ aparte, în care românii chiar de multe ori trebuie să lupte ca să le fie respectate drepturile, iar obligaţia noastră ca partid de guvernământ, e obligaţie constituţională, legală şi morală este aceea să garantăm drepturile românilor şi în general drepturile fiecărui cetăţean român”, a declarat Ludovic Orban, la conferinţa de alegeri a PNL Harghita.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu a primit răspuns din partea Comisiei Europene: Fondurile UE pot fi utilizate pentru infrastructura viitoarelor camioane electrice
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Ani pentru bani! ANAF nu recuperează prejudiciile