Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că nu se justifică prelungirea stării de alertă „doar așa, pentru ochi frumoși și inițiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern”.

Kelemen Hunor a declarat marți pentru MEDIAFAX că Guvernul lasă impresia că dorește prelungirea stării de alertă doar pentru a guverna singur, pentru a lua decizii fără niciun control al Parlamentului, și nu pentru a ține cont de necesitățile reale din societate.

El a observat în ultima perioadă cum Guvernul a manipulat date privind rata îmbolnăvirilor cu COVID-19, fiind zile în care erau testate mai multe persoane, iar astfel a crescut numărul de cazuri.

„Nu am văzut argumente pentru prelungirea stării de urgență, dincolo de o chestiune politică, legată de faptul că așa dorește Iohannis sau Orban. Nu este convingător ceea ce am auzit. Noi nu știm care sunt argumentele Guvernului, dacă vrei susținere trebuie să discuți. Altfel, doar așa pentru ochi frumoși și inițiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern. Văd că Guvernul mai mult doarme decât muncește”, a spus Kelemen.

Acesta consideră că oamenii sunt supărați, epuizați, nervoși și așteaptă mult mai mult de la Guvern, dar și explicații pentru deciziile care au fost luate.

„Trebuie să păstrăm prudența, să ținem cont de faptul că nu a trecut epidemia, că mai există virusul, dar Guvernul ar trebui să se concentreze asupra focarelor izolate și nu să trateze toată țara la fel. Vorbim de economie, de locuri de muncă, ar trebui să facem un pas înainte și fără stare de alertă”, a mai spus Kelemen Hunor.

UDMR urmează să stabilească la începutul săptămînii viitoare, într-o ședință a grupurilor parlamentare comune ale Uniunii, dacă va vota sau nu prelungirea stării de alertă.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Cătălin Cherecheș: primarul, mama și donația de 1,5 milioane de euro
Articolul următorMinistrul Cîțu chemat în Parlament ”pentru a explica situaţia reală în care se află România”