Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Cluj, că România trebuie să-şi continue demersurile pentru aderarea la Schengen şi că nu trebuie să cedeze “şantajului neruşinat al Austriei”.

“Decizia abominabilă şi stupidă a Austriei, o decizie incorectă, imorală şi neruşinată ca joc politic. România, în urmă cu 11 ani, a îndeplinit condiţiile tehince de aderare şi toate acestea le-a demontat în momentul de faţă Austria doar pentru că a putut, pentru că o problemă internă a Austriei nu poate fi rezolvată nicidecum fără defăimarea altora. Noi trebuie să ţinem în continuare morţiş de principiile noastre, trebuie să ne continuăm munca, trebuie să cerem lărgirea Schengen cu demnitate, curaj şi fără compromisuri. Nu vom ceda şantajului neruşinat al Austriei”, a afirmat liderul UDMR, citat de Agerpres.

Declarația liderului UDMR apare la o zi după ce acesta i-a acuzat pe austrieci pentru ratarea în Consiliul JAI a votului privind intrarea ţării noastre în Schengen.

“România a făcut ce avea de făcut, nimeni nu ştia că se întoarce Austria aşa brusc. (…) Nu avem de ce să reproşăm unii altora nimic în acest moment. Dacă ar fi fost o problemă cu criteriile tehnice, atunci sigur că ar fi fost îndreptăţit oricine să ne spună “nu v-aţi făcut treaba cei de la guvernare”. Şi supărarea de aceea este foarte mare. Am fost umiliţi pe nedrept. Sigur că sunt furios. (..) Austria a făcut o măgărie şi, în loc să meargă pe evaluarea tehnică, aşa cum ar fi trebuit, a dat un vot politic”, a mai spus președitele  UDMR.

Kelemen Hunor a făcut aceste declarații la reuniunea Consiliului Reprezentanților Unionali al UDMR de la Cluj, unde participă vineri alături de alți lideri ai UDMR.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAcționarul DETACO DEMASCĂ MINCIUNA G4Media. Iată documentele care dovedesc cine vrea să preia majoritatea ROMPREST
Articolul următorViktor Orban: România este pregătită să intre în Schengen