Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, îi răspunde lui Stelian Ion, ministrul Justiției. Reacția lui Botond vine după ce ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a arătat deranjat de faptul că UDMR și-a permis să emită puncte de vedere cu privire la desființarea SIIJ. El cataloghează negocierile finale cu UDMR drept „nefericite”.

”Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul justiției ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat și să nu avem un dialog rațional, bazat pe argumente clare, care să expună situația reală.

Este de neacceptat ca ministrul Justiției să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului inițiat de dânsul și, în același timp, să ignore raportul Inspecției Judiciare, care semnalează niște probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor.

În mandatul trecut, în calitate de deputat, domnul ministru Stelian Ion, a fost un fel de portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste.

Sper, însă, că de acum domnul Stelian Ion își va lua în serios atribuțiile de ministru al Justiției și nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază niște lozinci folosite în scopuri electorale”, a declarat Csoma Botond.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentColectă de bani pentru primarul din Sfântu Gheorghe, care a fost amendat după ce a arborat steagul roșu-alb-verde pe 15 martie
Articolul următorDeputatul UDMR Kolcsar Karoly: În acest condiţii de criză, antreprenorii au nevoie de bani ca să plătească salarii