Depunerea unei moţiuni simple de către USR împotriva ministrului Mediului reprezintă o acţiune politicianistă, care nu are nicio şansă, a declarat, luni, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.

“Sunt stupefiat. USR se comportă ca un activist, dar n-a făcut nimic pentru mediu – putem să vedem că în acele localităţi care sunt conduse de USR nu s-a făcut nimic în legătură cu aceste subiecte, nici cu calitatea aerului. Am văzut în Sectorul 1 din Bucureşti mormanele de gunoaie pe stradă, nu s-a rezolvat nimic. Am văzut ce a făcut domnul primar din Timişoara cu încălzirea oraşului. Deci, pot să vă spun, în acest sens, că USR practică greenwashing-ul – deci se comportă ca un activist, aduce anumite subiecte în dezbatere, dar nu vrea să rezolve absolut nimic în legătură cu aceste subiecte”, a afirmat deputatul la Parlament, după ce USR a anunţat că depune moţiune împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna, informează Agerpres.

El a susţinut că Tanczos Barna încearcă să repare la ministerul pe care îl conduce ceea ce nu s-a făcut bine în ultimii 10 ani. “Credem că e o acţiune absolut politicianistă a USR, nu mai au subiecte. Au avut alte subiecte cu justiţia, acum încearcă alte subiecte. Nici la justiţie n-au propus nicio soluţie viabilă, tot aşa fac şi cu mediul – greenwashing şi poziţie de activist, dar cred că sunt un pic ipocriţi din acest punct de vedere. Nu are nicio şansă să treacă această moţiune simplă”, a adăugat liderul deputaţilor UDMR.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentVolodimir Zelenski, discurs istoric in Parlamentul Romaniei: ”Viitorul nostru e împreună într-o familie europeană”
Articolul următorMinistrul Tanczos Barna despre demisia lui Florin Cîțu: ”Eu cred că se poate lucra foarte bine cu domnul Ciucă, comunicăm foarte bine”