Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat că actuala coaliție funcționează, chiar dacă mai întâmpină probleme, ca orice altă coaliție. El a dat Guvernului Ciucă nota 7-8 din 10.

„Fiecare coaliţie este o coaliţie dificilă. (…) Toate coaliţiile înseamnă şi compromisuri, înseamnă şi orgolii, înseamnă şi modestie – dacă se poate vorbi în politica românească de modestie – şi simţul măsurii. (…) Părerile în orice coaliţie sunt importante, trebuie să ştii să-l asculţi pe celălalt, nu trebuie să cauţi subiectele cele mai picante”, a declarat Kelemen Hunor la Euronews România, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că în România orice coaliție e una dificilă, dar cele trei partide aflate acum la guvernare sunt orientate spre căutarea de soluții.

Kelemen a mai spus că, de multe ori, cei care au fost prea agresivi, insistenţi și lacomi au pierdut, prin urmare echilibrul e important.

„Această coaliţie este o coaliţie funcţională, cu toate dificultăţile ei, chiar este o coaliţie funcţională. (…) Rocada se poate face foarte repede, dacă toată lumea merge pe înţelegerea făcută”, a mai declarat Kelemen.

Întrebat ce notă ar da Guvernului Ciucă, liderul UDMR a răspuns că în jur de 7-8 din 10.

„Sunt miniştri mai modeşti şi miniştri mai puţin modeşti. Nu putem spune că suntem la 10, dar nici nu suntem repetenţi. Chiar sunt oameni foarte OK în Guvern. (…) Sunt miniştri care au mai multe jaloane, proiecte de derulat, dar în acest moment suntem în grafic”, a mai susținut Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentBoris Johnson a demisionat: „Sunt trist să renunț la cel mai bun loc de muncă din lume”
Articolul următorDotări moderne, din bani europeni, pentru Școala Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”