Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc va fi organizat anul acesta, a anunţat, luni, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, precizând că solicitarea a fost făcută de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia şi de Ordinul Franciscanilor.

“Guvernul a prelungit astăzi starea de alertă cu încă 30 de zile, însă la cererea UDMR se vor putea ţine pelerinaje religioase în această perioadă – desigur, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc este o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est. Din cauza pandemiei, anul trecut am putut urmări slujba doar la televizor şi online, dar anul acesta vom putea fi din nou în şaua dintre munţii Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic, chiar dacă într-un număr mai mic”, a scris pe Kelemen Hunor pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

El a adăugat că, de Paşti, comunitatea din Miercurea Ciuc a dat dovadă de faptul că se poate participa la sfinţirea bucatelor cu respectarea măsurilor epidemiologice.

“Sunt convins că credincioşii care vor veni la pelerinaj vor da dovadă de aceeaşi disciplină!”, a transmis liderul UDMR.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu:” Solicităm statelor UE să susțină agricultorii care aplică practici mai stricte pentru protecția animalelor”
Articolul următorRizea, la “Jocuri de Putere”: Ponta a dat ordin, prin Maior, să fie eliminat Vanghelie