Florin Cițu nu mi-a comunicat nimic despre problemele din trecut, iar acesta nu au ieșit la suprafață nici la verificările instituționale făcute înaintea învestirii ca ministru al Finanțelor, a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, liderul PNL Ludovic Orban. Acesta a precizat că actualul premier a apărut pe listele parlamentare ale PNL din 2016 pe ultima sută de metri, dar el l-a propulsat ca vicepreședinte PNL, în 2017.  

Nu am avut niciun fel de informații legate de probleme apărute în spațiul public, nici în discuțiile personale, nici în demersurile legale derulate la învestirea lui ca ministru. Nu poți numi în funcție de ministru pe oricine, sunt niște verificări care se fac, in cazul miniștrilor se fac obligatoriu.

NU am avut discuții suplimentare când a fost numit premier, fusese verificat când a fost numit la finanțe.

Nici Cîțu nu mi-a spus nimic, în nicio discuție de-a lungul timpului, eu l-am susținut și ca vicepreședinte al partidului, iar ulterior, ca premier

Ludovic Orban a relatat, în emisiunea “100%”, care au fost etapele ascensiunii lui Florin Cîțu în partid 

“Nu aveam un vicepreședinte pe probleme economice. În niciun caz nu mi l-au recomandat Alina Gorghiu sau Lucian Isar. Formarea echipei din 2017 a fost rezultatul unei campanii la fel de lungi. A fost decizia mea să-l iau vicepreședinte. La finanțe am avut o altă opțiune, normal că m-am consultat cu președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu n-a fost prima mea opțiune, cel care a fost prima opțiune a refuzat. (…) Citu s-a înscris în octombrie sau noiembrie 2016 si a fost susținut pe listele de candidați la Senat din București, propus de Alina Gorghiu, probabil de Lucian Isar, prietenul lui Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

Articolul precedentCulisele statului paralel | Cine sunt RECHINII imobiliari care BLOCHEAZĂ aeroportul Băneasa – TUN de milioane de euro
Articolul următorLudovic Orban, la Realitatea PLUS, despre Florin Cîțu: „Când ești intr-o funcție publică, trebuie să clarifici tot! Adevărul iese ca uleiul la suprafață…”