Începând de săptămâna viitoare, după publicarea în Monitorul Oficial a Normelor metodologice, autoritățile locale vor putea depune cereri de finanțare, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru proiecte care vizează înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale, extinderea sistemului existent de distribuție a gazelor naturale, precum și modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale, anunță ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

”70% dintre localitățile din România nu au acces la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, avem nevoie de un progres real și rapid în acest domeniu, de aceea Guvernul a creat acest mecanism de finanțare. A fost semnat Ordinul comun cu Ministerul Energiei, astfel că, de săptămâna viitoare, autoritățile locale pot cere finanțare pentru proiectele prin care vom realiza 2.500 km de conducte de gaze și vom branșa 150.000 familii la rețeaua de distribuție a gazelor naturale”, a subliniat ministrul dezvoltării.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării, prin Programul ”Anghel Saligny”, a alocat 50 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz, și va prelua de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene finanțarea altor 105 proiecte, bugetul total ridicându-se, astfel, la 55,5 miliarde de lei.

Ministrul a arătat: cererile de finanțare se pot depune, într-o perioadă de 45 de zile, în platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, conform ghidului de înregistrare a cererii de finanțare în aplicația digitală a Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care va fi disponibil atât pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (www.mdlpa.ro), cât și în platforma electronică investitii.mdlpa.ro.

Selecția obiectivelor de investiții se va realiza, ulterior acestei perioade de depunere a cererilor de finanțare, pe baza criteriilor prevăzute de legile în vigoare, cuprinse în Normele metodologice, a conchis Cseke Attila.

Articolul precedentAl doilea cel mai puternic om din SUA, Kamala Harris, vine în România
Articolul următorMinistrul Tanczos Barna: “Radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional. Datele sunt la parametrii normali”