Ministerul Mediului va împiedica toate lucrările pe care Ucraina ar încerca să le facă pentru a lărgi Canalul Bâstroe și care pot afecta biodiversitatea şi ecosistemul Deltei Dunării. Anunțul a venit după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că ar exista semnale cum că Ucraina face deja lucrări de dragare în zona, iar Ministerul de Externe a precizat că nu a primit nicio informare de la vreo autoritate română.

„Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor are două proceduri de mediu deschise cu partea ucraineană cu privire la investiţii în zona Deltei Dunării. Ambele proceduri se bazează pe legislaţia naţională ucraineană şi pe cea din România, respectiv pe convenţii internaţionale – convenţia ESPOO în mod special. Nici legislaţia naţională a României, nici legislaţia ucraineană nu permit desfăşurarea unor lucrări în acea zonă care să pună în pericol biodiversitatea şi ecosistemele din Delta Dunării”, a spus ministrul, potrivit Agerpres. În ceea ce priveşte lucrările care au avut loc în zona Deltei de partea ucraineană, Tanczos a subliniat că ministerele de resort vor urmări toate lucrările care vizează canalele navigabile.

Precizările au fost făcute după ce miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat că există semnale că în acest moment Ucraina face lucrări de dragare a Canalului Bâstroe, ceea ce ar putea avea impact asupra mediului şi Deltei Dunării.

 Pe de altă parte, Ministerul de Externe a precizat că nu a primit nicio informare de la vreo autoritate română, potrivit căreia, în momentul de faţă, s-ar face lucrări de adâncire a canalului Bâstroe şi a reiterat poziţia României, care nu este de acord cu propunerea de includere a braţelor Chilia şi Bâstroe în reţeaua trans-europeană de transport.

Articolul precedentMinistrul Tanczos Barna, reacție la intențiile Ucrainei: ”Vom împiedica toate lucrările care pot afecta biodiversitatea şi ecosistemul Deltei Dunării”
Articolul următorElena Udrea, interviu din închisoare – Dezvăluirile care răstoarnă tot sistemul mafiot: Perioada neagră a României nu s-a terminat!